Skod rygevanerne – skift til e cigaret

I mange årtier har rygningens skadelige virkninger været alment kendt blandt den brede befolkning. Der er simpelt hen ingen, som den dag i dag tænder en smøg uden at være opmærksom på den ganske alvorlige helbreds risiko, man derfor udsættes for. Der er da også mange storrygere, som oprigtigt ønsker at kvitte smøgerne. Flere af dem har måske endog prøvet et utal af gange, for så blot at falde tilbage i den grimme og usunde vaner. Men hvorfor er det egentlig så svært at holde op med at ryge?

Vanens magt er stærk

I modsætning til hvad mange tror, er det ikke de kemiske tilsætningsmidler eller andre indholds stoffer så som nikotin, som skaber den stærkeste afhængighed. Hos inkarnerede rygere er er der ganske vist tale om en vis fysisk afhængighed, men denne kan faktisk overraskende hurtigt kommes til livs ved hjælp af nikotinholdige rygestop produkter – for eksempel mundspray, tyggegummi, tabletter eller plastre, som tilfører kroppen nikotin uden at man behøver inhalere farlig røg.

Den værste del af afhængigheden ligger i de vaner, man som ryger tillægger sig i løbet af tilværelsen. Det er den hyggelige smøg med vennerne til festen, morgensmøgen mens man venter på bussen, eller de afslappende rygepauser med kollegerne på jobbet. Det er her, de fleste falder i igen.

Gå ikke glip af hyggen – skift til e-cigaret

Derfor er de nye, elektroniske-cigaretter – e-cigaretter – blevet særdeles populære blandt rygere, som ønsker at skære ned eller holde op, men har svært ved at slippe vanen. Med en e-cigaret behøver du ikke at undvære rygepauserne og de andre hyggestunder, som rygning kan give anledning til. Du erstatter bare den almindelige, usunde smøg med en smart e-cigaret, som kun udvikler aromatisk damp – og så er du med igen! Find din nye e-cigaret og tilhørende udstyr på esug.dk

Astrid Pedersen