0

Livet ville være lettere, hvis man kunne opleve automatisk egenkontrol af sig selv

For det første skal det lige anføres, at automatisk egenkontrol også kan være noget fysisk, som man bruger og indfører.

Læs bare her: https://cloudpro.dk/ 

Men hvis vi nu udbreder begrebet og ser på det som noget psykisk, så ville det være noget, som mange af os ville knuselsker at kunne “installere” i os selv.

Eller ville det bare fjerne vores frie vilje? 

Det skal lige snakke lidt om.

Men lad os starte med at slå fast, hvad vi her tænker på med automatisk egenkontrol, og vi starter med et eksempel:

Lad os sige, at du er sådan en type, der er kort fra hovedet og ofte har en kort lunte. Du er ikke glad for, at du er sådan en person, og du er også blevet bedre til at styre det, men det kan stadig gå galt nogle gange.

Tænk så, hvis der var en foranstaltning i dig, der blev aktiveret, som gjorde, at du ikke reagerede uhensigtsmæssigt, som man ellers normalt ville gøre.

Med automatisk egenkontrol ville der være mindre vrede – og mindre frihed 

Dette ville formentlig på den positive side medføre, at man ville have færre skænderier, at man ikke ville reagere voldeligt, og man ville også være et mere omgængeligt og positivt menneske, der kunne vægte og veje bedre for i mange situationer.

Så kunne man automatisk stoppe op og overveje, om man var ved at gøre noget overilet, eller om man måske skulle holde lidt igen og kun slippe lidt på ventilen – eller faktisk have lov til at reagere på den måde.

Det lyder jo meget romantisk, men samtidig afføder det også spørgsmålet, om det så ikke ville betyde, at vi mennesker ville blive tøjlet og ikke kunne reagere på den måde, som der er os bevidst at gøre som os selv?

Ville du vælge den mulighed, hvis du kunne?

Anders Lundtang Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *