Læg selv tagpap

09 marts 2022
Steffen Petersen

advertorial

Tagpap er noget af det letteste at lægge selv, i dag kan man nemlig få tagpap med selvklæbende samlinger, så man nemt kan lægge det og være helt sikker på at det holder tæt. Man behøver heller ikke at tænke på en gasbrænder og tjære når man skal lægge det, i denne artikel vil du få en kort guide til hvordan du kan lægge dit eget tagpap.

Start med at måle længde

Du bør starte med at måle den længde, som man skal bruge og skær det med hvilken som helst kniv. Hvis man lægger et bræt under, undgår man at ødelægge kniven. Den tagpap der vil fremgå i teksten her er Top Safe, og der hører en speciel tagfod til, den skal monteres så den bliver holdt kant med den nederste del af tagbelægningen. Tagfoden asfaltbelagt aluminium, som skal sømmes 2,5 x 20 papsøm. Den næste tagfod skal lægge over den første. profilerne har små tapper, som passer til hinanden, hvis man er i tvivl om hvor stort overlappet bør være, så slå et søm i, hvert 10 centimeter for at være sikker. 

tagpap

Der skal også monteres en passende trekantsliste, den skal være 40 x 40 mm, og den skal skæres så den er lodret med tagfoden. Trekantslisten er med til at sørge for at der kommer en blød overgang mellem tag og vindsked, som sikrer at der ikke kan trænge vand igennem pappen. Gentag disse trin og så vil du kunne have dit eget tag meget kort. Sørg også for at den dækker trekantslisten og går en smule op over vindskeden.

Kontakt en professionel

Hvis du ikke erfaren omkring området kan det være du bør kontakte en professionel, det kan du gøre ved at søge online eller benytte dette link vi har fundet netop til dig som mangler at få lagt tag med tagpap: https://www.ajtag.dk/tagpap.

Flere Nyheder