Koteletter i fad – hverdagsmad, du kan lave fra bunden

Koteletter i fad er blandt danskernes absolutte favoritter, når det gælder hverdags mad. Og dette er med god grund. Det er nemlig både hurtigt at nemt at tilberede koteletter i fad til hele familien, også selv om du er lidt presset på tid. Faktisk er koteletter i fad blandt de mindst tidskrævende retter, du kan tilberede helt fra bunden – og så er retten både velsmagende, sund, og mættende. Dertil kommer, at ingredienserne til koteletter i fad hører til i den billige ende, og kan skaffes i et velassorteret supermarked eller dagligvare butik.

Nem og hurtig hverdagsmad med koteletter i fad

Det tager sjældent meget mere end en halv time at forberede de lækre koteletter og den sovs, som hører til. Koteletter i fad er en af de hverdags retter, som har fordelen af en tilberedningstid, som er ganske overskuelig, idet retten tilbringer en del tid med at tilberede sig selv inde i ovnen.

Du skal blot brune koteletterne og så lave sovsen, som består af olie, løg, champignoner, gul peberfrugt, grøn peberfrugt, grøntsagsbouillon, tomatpure, paprika, fløde, hvedemel, salt og peber, og så hælde den over koteletterne i et ovnfast fad. Du kan vælge at tilsætte andre krydderier eller anden form for tilbehør for at sætte et personligt præg på retten – for eksempel karry eller lidt chili, bacon, cocktail pølser eller wiener pølser i tern. Og er ungerne lidt kræsne og fintfølende, kan champignonerne sagtens udelades.

Hvis du vælger at kaste dig ud i at tilberede dine egne koteletter i fad, kan du sagtens tage de lidt større børn med i køkkenet. Denne ret er nemlig så nem at have med at gøre, at der skal meget til, før man for alvor kommer galt af sted. Og med lidt held kan dine børn selv lære at lave koteletter i fad, så de kan få deres egen ugentlige maddag.

Læs mere om koteletter i fad, og find den gode opskrift, på dk-kogebogen.dk

Astrid Pedersen