Du er ikke alene – Få hjælp til behandling af afhængighed.

Alkoholproblemer er det lægen kalder det når du ikke længere kan kontrollere, hvor meget du drikker og har problemer med dine følelser, når du ikke drikker. Nogle mennesker tror måske, at den eneste måde at klare det på er med viljestyrke som var det et problem, at de skal bearbejde igennem helt på egen hånd. Men sådan er det heldigvis ikke, der mange måder at får hjælp til behandling af afhængighed.

Afhængighed af alkohol kan faktisk betragtes som en hjernesygdom. Alkohol forårsager ændringer i din hjerne, der gør det svært at holde op. At forsøge at komme af med problemet helt alene og på egen hånd kan være som at forsøge at helbrede depression ved blot at tænke positive tanker. Det er ikke nok.

Et vigtigt første skridt er at forstå mere om mulighederne for behandling af afhængighed, og der er flere at vælge imellem.

Start hos egen læge

Alkoholisme (ikke en medicinsk term) er en form for alkoholforstyrrelser. Der findes og mildere tilfælde, hvor folk misbruger alkohol, men ikke er afhængige af det.

Din læge kan måske sige, at du har en alkoholforstyrrelse, hvis du:

Har det som om du skal drikke

Ikke kan kontrollere, hvor meget du drikker

Føler dig dårlig, når du ikke kan drikke

Når du mødes med din læge, skal du tale om dine mål. Forsøger du at drikke mindre eller holde op med at drikke helt? Sammen kan I begynde at lave en behandlingsplan. Din læge kan også henvise dig til et behandlingscenter eller eksperter, der kan hjælpe.

Muligheder for behandling af afhængighed

Den behandling der passer til dig, afhænger af din situation og dine mål. Mange mennesker mener at en kombination af behandlinger virker bedst, og du kan få dem sammen gennem et program. Nogle af disse er indlæggelses- eller boligprogrammer, hvor du bor et behandlingscenter i et stykke tid. Andre er ambulante programmer, hvor du bor hjemme og dagligt tager til et behandlingssted.

Ligegyldigt hvad skal du huske at du ikke er alene.

Lykke Holzmann Søby