Den herreklip har forandret sig gennem tiden

31 maj 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Selv man som udgangspunkt kan sige, at mandens måde at sætte hår på har været meget konservativt gennem tiden, når man sammenligner med kvindernes måde at gøre det på, så er det slet ikke det samme som at sige, at man slet ikke gjorde noget.

Man sagde tidligere, at mænd med langt hår enten var kongelige, intelligente eller de anarkistiske og sindssyge, og nogle gange overlappede disse betegnelser da også.

For ved at vise en imponerende hårpragt kunne man signalere, at man havde overskud til at lade håret gro og lade det pleje, for man var ikke nødt til at have kort hår, som det var nemmede at arbejde med i marken og så videre, for finere mennesker arbejdede ikke – at de så heller ikke vaskede deres hår, er en anden sag.

Men så skulle alle i krig, og det er ikke praktisk at have langt hår, når man skal i krig, så stort set alle lod sig klippe korthåret.

Frisør / klip / herreklip / pleje

Af samme grund lod hippierne deres hår vokse igen flere årtier senere for at vise deres manglende sympati med at føre krig, så der var en grund mindre til er blive hvervet.

Der vil nok komme andre slags herreklip til med tiden

Så var der rock’n’roll, hvor man skulle have lidt langt hår igen, og det viste, at man var rebelsk.

Siden da er det blevet mere androgynt, hvor mandens hår kan ligne en kvindes, og frisøren ved aldrig, hvad kunden kan forvente af forlange at blive klippet som, hvorfor der kræves en hel del af frisøren, end hvad man kunne forvente det tidligere.

Man kan heller ikke regne med, at alderen på manden har noget at skulle sige om, hvad det er for en frisure, som vedkommende ender med gerne at ville have, når denne person kommer ind i salonen.

Flere Nyheder