Alkoholbehandling med terapi på professionelt misbrugscenter

I Danmark alene skønnes det, at 300.000 mennesker drikker mere, end hvad der anbefales, og af disse kan over 200.000 mennesker placeres i den kategori, som benævnes alkoholisme. Danmark har igennem mange år ligget i toppen af de europæiske statistikker for forbrug af alkohol per indbygger, og det er ikke en førsteplads, vi er særligt stolte af.

Alligevel nægter myndighederne at gennemføre reformer på dette område – det er fortsat utroligt let at skaffe sig adgang til alkoholiske drikke, som sælges i alle supermarkeder samt i kiosker og på døgnåbne tankstationer. Man kan sige, at det er lettere at blive alkoholiker i Danmark end så mange andre steder. Til gengæld er det lige så svært at komme ud af sit misbrug, som det er i andre lande. Når først man sidder fast i afhængighedens favntag, skal der professionel hjælp til at komme ud. Og det er rigtig vigtigt, at såvel afrusning som afvænning foregår under professionel supervision, i trygge rammer og med opfølgende terapi og behandling, hvis ikke den misbrugsramte skal falde tilbage igen med det samme.

Hvorfor skal jeg vælge alkoholbehandling på et misbrugscenter?

For de fleste misbrugsramte gælder det, at selve objektet for misbruget – det være sig alkohol, piller, stoffer eller måske endda spil – er det mindste problem i den større sammenhæng. Ingen mennesker bliver frivilligt afhængige af så ødelæggende et stof som alkohol – der ligger tit større problemer bag misbruget. Derfor er terapeutisk behandling, omsorg og opsyn vigtige faktorer i den totale helbredelse.

På Behandlingscenter Stien tilbydes et fem ugers ophold, under hvilket du som misbrugsramt modtager behandling på daglig basis, samtidig med at du har adgang til støtte fra dygtige misbrugskonsulenter døgnet rundt. Behandlingscenter Stien behandler alkoholikere og andre misbrugere med en høj succesrate. Du kan læse mere om de terapi baserede behandlingsforløb på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Astrid Pedersen